Onsdag 13. oktober 2010, hemma igen

Tillbaka hemma från vår resa till Tyskland. Son och sonhustru och jag flög iväg till min hemstad Hildesheim den 7. oktober. Vi anlände torsdag till en strålande höstdag. Det var +18 grader. Träden har precis börjat skifta färg och det var ett fyrverkeri i färg. Vi checkade in på hotellet efter att ha hyrt en bil, ett stort åkdon, mycket bekvämt. Sedan var det stan som väntade, med alla vackra byggnader, parker och den stora ” Marktplatz ”. Till mina kusiner for vi sen där vi blev bjudna på en underbar ” Gemüsekuchen”, en grönsakspaj och hembakt bröd. Trötta och glada och jättemätta åkte vi till hotellet. Där satt vi sen till sena kvällen och pratade och skrattade och hade sk.-roligt. Hotellet var bra med luftiga rum och rent och snyggt. Det ägs av en nästan två meter lång man som varje gång han fick se en flik av mig frågade om allt var bra.

Nästa morgon efter en god frukost gav vi oss ut på nya äventyr, shoppa och shoppa på den stora långa affärsgatan. Fika flera gånger och lunch. Tur att vi hade bil, vem skulle orka bära allt. Vi besökte också min Konfirmationskyrka som är mycket vacker. På sena eftermiddagen tillbaka till kusinerna för en häftig middag. ” Knödel mit Sauerkraut und gegrilltes Eisbein”. (knödel med grillad fläsklägg och surkål). Kära nån, såna jätteportioner, jag orkade knappt hälften, men mycket gott var det.

Lördag ut på stan och sevärdheter, Stan har flera kyrkor på världsarvlistan. Parker och en konstgjort sjö för att fånga upp högvattnet på våren. det var också marknad på flera torg, som varje lördag och onsdagar. Där kan man köpa blommor alla sorter, bröd och kringlor, korv och skinka och ost, härligt var det.  Efter lite välbehövligt vila på hotellet for vi tillbaka till ”Marktplatz ” för att träffa min klasskompis sen första klass och hennes man för att äta middag på en tjusig restaurang. Mycket smaklig mat!

Söndag morgon hämtade vi kusinerna och åkte iväg till ” Schloss Marienburg”. Ett vackert slott där vi fick en guidning. Ute på borggården var det höstmarknad. Man kunde beskåda  konstverk och hantverk. Det såldes vin och öl och snaps och man kunde smaka på allt. Och hela tiden strålade solen, det var så vackert, men lite kyligare. När vi hade handlat och smakat och tittat var det dax för lunch på en restaurang mitt i skogen. Mycket god mat. Vi besökte också Michaeliskyrkan som står på världsarvlistan. Söndagseftermiddagsfika på ett Cafè som heter  ” Chokolat ”. efter denna härliga dag var det bara att börja packa väskorna för hemfärd på måndag.

Wenn jemand eine Reise tut dann kann er was erzählen – När någon gör en resa har man mycket att berätta! 😀 😀

3 kommentarer till “Onsdag 13. oktober 2010, hemma igen”

 • eva:

  Låter som ni har haft skoj! Ses imorgon 🙂

 • Astrid:

  Hallo Margarete, ein sehr schöner Reisebericht.
  Danke für euren Besuch.Ihr seit immer herzlich Willkommen.
  Grüße aus Hildesheim
  Astrid

 • MON DIEU!

  Ihr habt ja wirklich gelebt wie Gott in Frankreich und so soll es sein. Man gönnt sich ja sowieso sonst nichts! Deutschland ist wunderbar, aber leider kennen die Schweden ja nur Disneyland.Und kommen sie dann auf die Autobahn, dann rasen sie wie die Hasen nur so durch und nie haben sie Zeit anzuhalten.

  Habt es gut
  Der Jägermeister