Onsdag 29. september, Mikael

Mikael, eller Michael, dagen var förr en riktig helgdag. Mickelsmäss var en stor bemärkelsedag. Det var flyttningsdagen för allt tjänstefolk och vare sig man flyttade eller inte var det den enda semstern man fick. Även marknader hölls på många ställen  och eftersom ungdomarna var lediga kallades det också för brudmarknader. Ärkeängeln Mikael, namnet betyder : Vem är väl som gud, är fursten för de himmelska härskarerna och anförare av de goda änglarna mot Lucifer och hans anhang. De kristna ärade honom som beskyddare av kyrkan. Öknamnet tyska Michel (deutscher Michel) går tillbaka till den helige Mikael. Under Medeltiden var det många tyskar som vallfärdade till Saint-Michel i Normandiet. Fransmännen kallade de vandrande pilgrimer för Michel-Bröder eller tyska Michel.

Den här dagen var en trevlig dag. Klockan elva åkte vi, ett gäng på fyra kvinnor till Harads för att besöka trädhotellet. Mycket märkligt, hotellrum i det blå. Fyra hotellrum och en bastu hänger i träden. Alla var olika. i några fick vi gå in. det var fina och med en imponerande utsikt allihopa. den som var mest imponerande var kuben helt i glas på utsidan, som speglade naturen och träden. Tillbaka till Britas pensionat åt vi lunch. Mycket gott och smakrikt. Tack Viveka för din goda idè och för att du körde oss dit och hem igen!

Senare på kvällen kom en vännina och vi åt middag: Ostpaj med olika chutneys, hagtornsgelè och tranbärssylt med gräddfil. Överraskande GOTT! Te och plommonpaj som efterrätt. Min vännina har åkt hem och jag är lite trött eftersom jag steg upp 6.15 för att åka till Sunderbyn för att mäta trycket i ögonen. Det var för högt och man önskar att man bara kunde öppna en liten lucka och pysa ut trycket, men så enkelt är det inte tyvärr.

Nu familj och vänner ha det bra och titta så mycket ni kan på vår vackra värld.  Kram och God natt! 😮

2 kommentarer till “Onsdag 29. september, Mikael”