Tisdag 31. augusti 2010, Arvid, Vidar

Arvid är ett gammalt nordiskt namn som kan betyda ” örn”,  ” träd ”, och ” krigare ”.   Vidar var Odens son som i Ragnarök (sista striden) tar kål på Fenrisulven.  Arvid Mörne, finland-svensk poet skrev denna vackra höstvisa:

När åren mitt hjärta isa och min sång som en höstvåg dör,  vill jag minnas en enda visa till den enda jag sjungit för.  Och den visans takt är en åras, som slår mot en roddbåts tull, och glansen en kölvattenfåras, som blänker i blått och i gull.

Idag steg jag upp före skam, kvart över fem faktiskt. Jag skulle på ögon och mäta trycket, och tryck var det, alldeles för mycket. Nu ska jag dit igen en annan dag och mäta igen. Ja, sådär kan man ju hålla på. 🙁   Sista augustidagen och nu är ju väl sommaren slut, synd. den gick alldeles för fort.

Nu ska jag med farlig fart kasta mig i säng för det bli tidigt imorgon också  –  sjukgymnastik kl 8.00.

God natt min familj & alla mina vänner. 😀

2 kommentarer till “Tisdag 31. augusti 2010, Arvid, Vidar”

  • eva:

    kvart över 5??? när öppnar dom på ögontrycksmätningsstationen?

  • marg:

    Ögontrycksmätningsstationen öppnar kl 7.00. Men när man ska duscha, äta frukost och piller och sen ta bussen kl. 7.00 från Garnis för att vara där straxt före 8.00 får man allt kliva upp.:D Men nu är det gjort nu är det först om en månad igen.:D