Söndag 29. augusti 2010

Idag hade vi då alla väder, sol, moln & regn. Grejade en del hemma. sen var jag bjuden på lunchfika hos vår dotter. Det var trevligt och gott, Tack Eva! 😀

Idag är Johannes Döparens dag. Han som bodde i öknen och levde på gräshoppor. Han blev halshuggen av Herodes Antipas. Vid tiden för Johannes döparens halshuggning var frostnätterna ett hotande problem för bönderna. Sommarens hårdaste frostnatt inföll den 29. augusti. I år är det en sjukdom som har befallit vete och råg och sköeden blir dålig. Det betyder att bröd som redan är dyrt bli ännu dyrare och likaså mjöl. Det är bara att börja baka eget bröd, bullar och kakor.

Det har ju varit miljö & skördedagar i Boden denna helg med närproducerat. Jag har köpt honung från Skogså och tunnbröd från Hundsjö. det är roligt med marknad. När jag var barn följde jag med min mor på lördagsmarknad på torget. Där kunde man köpa allt, frukt och grönsaker, ost, kött och levande djur som slaktades medan man väntade, höns, duvor, gäss och andra fjäderfä. Jag sprang alltid därifrån och min mamma köpte aldrig några levande fåglar. Jag tittade mest på alla blommor, det var som ett hav av växter och blommor, det var så vackert. Varje onsdag och lördag är det marknad på flera platser i stan. 😀

Nu när det bara är ett par timmar kvar av söndagen säger jag GOD NATT till min familj och mina vänner! 😮

Kommenteringen är avstängd