Onsdag 30.juni 2010, Elof, Leif

Elof är ett nordiskt namn och betyder arvinge. Leif härleds från Elof och har samma betydelse. Förr hade också Elvira namnsdag denna dag. Då tänker man genast på cirkusflickan  Elvira Madigan och hennes löjtnant Sparre som blev så kär i henne att han lämnade fru och barn.

Sorgeliga saker hända än i våra dar minsann, sorgeligast är dock denna – den om fröken Madigan.  ……………………………… Och pistolen full av smärta greven tar och sikte tog mot Elviras unga hjärta: knappt hon andas förr`n hon dog. Däremellan är det en massa verser.

Annars har dagen vigts åt städning light. Sen for jag till barn & barnbarn för fika på balkongen, härligt att de är hemma igen från äventyr i Huvudstaden. Nu är det sent och sängdax.

God natt min familj och alla mina vänner! 😮 😀

En kommentar till “Onsdag 30.juni 2010, Elof, Leif”