Måndag, 28. juni 2010, Leo

Leo betyder lejon, grattis Leo på namnsdagen!

Midsommarhelgen har kommit och gått, tiden står inte still. I midsommartider, en strof ur August Strindbergs ”Trefaldighetsnatten”

Välkommen åter snälla sol,  som jagat nordanvinden;  nu har du sovit sen i fjol och vaknat röd om kinden.  Värm upp vår jord så växer råg och fyller bondens lada;  värm sund och vik och vind och våg, så får vi gå och bada.  Välkommen åter snälla sol, lys över land och vatten;  nu klingar sång, nu stäms fiol, nu dansas hela natten.

Midsommarafton var vi bjudna till våra goda vänner i Gammelstad, god mat och glada miner! Tack Ch & D & F & L & C & L & H & C Det var verkligen trevligt.

På Midsommardagen kom våra goda vänner på middag och vi hade en trevlig kväll med god mat och mycket prat. Tack vänner för att ni kom.

En liten Berättelse från den 27. Juni som i ty. almanackan heter Siebenschläfer – Sjusovare.     Enligt legenden var sjusovarna fromma unga män. de gömde sig undan de kristnas förföljese i en grotta. År 251 under kejsare Decius. De somnade i grottan och blev av misstag  inmurade. När man öppnade grottan 200 år senare vaknade de och kom fram för att framför biskopen och kejsare Theodosius II förkunna undret. Därefter dog de omgivna av en helgongloria.

Nu är det redan tisdag och det är väl på tiden att sova lite. 😮

God natt min goa familj och alla mina vänner! 😀  🙂

Kommenteringen är avstängd