Onsdag 23. juni 2010, Adolf & Alice

Adolf betyder ädel varg, Alice kommer från tyska Adelheid som betyder ädel.

Idag var det dax för midsommarhandling. En vän och jag åkte till Storheden och jag vrålhandlade. Det är många saker man behöver. Kommer besök behöver jag inte rusa ut efter något att bjuda på, vi har ett stort skafferi. Maken säger alltid att vi kan klara oss ett halvt år utan att handla; ja, kanske det. 🙂

Midsommar är en helg som fortfarande bär hedniska  drag. Kristendomen har inte lyckats mildra de vilda sederna utan lämnat dagen mer eller mindre åt sitt öde. Vilda seder, jo,jo tänker dom på spriten, eller livet i buskarna kring dansbanan? 😀

Att notera: 1523 gjorde Gustav Vasa sitt intåg i Stockholm; 400 år efter, 1923 invigdes Stockholms Stadshus.

Ett löv från somriga dagar, det tog jag på min vandring med, så att det en dag  ska minna mig om näktergalens ljuva sång , och den gröna skogen på min vandringsgång.    (Theodor Storm, övers. marg)

Nu alla mina kära och alla mina vänner, en god natt och trevliga drömmar. 😮

En kommentar till “Onsdag 23. juni 2010, Adolf & Alice”

  • Erik:

    Passade du på att köpa en ångtvätt? 😀

    ”Vrålhandla”? Innebär det att du skrek som en vansinnig samtidigt som du rusade igenom affärerna?