Lördag 29.maj 2010

Felicia har varit hos oss sedan igår och det är så roligt. Morfar hämtade Flisan från Dagis igår och då ska det vara en bestämd rutin. Man ska äta glass från Kvantum med strössel. sen ska man till lekplatsen smörblomman och göra alla aktiviteter, och man måste handla bestämda saker också. sen ska man hämta mormor på Allehanda och åka hit hem. Efter middagen (spaghetti och köttfärssås) Ska man leka till sängdax. och då ska mormor också lägga sig. då är jag lite trött och sträcker gärna ut mig på sängen. Sen ska vi tävla vem som somnade först och Flisan hävdar med bestämthet att det är hon. Nästa morgon gäller frukost, bada badkar och leka,leka, leka och det är kul. Korta avbrott för barnprogram på Tv förekommer också. sådär håller vi på tills mamma Eva kommer. Det är härligt att vara mormor och farmor! Mot kvällen hittade jag en bit älgkött i frysen och lagade en smaklig köttgryta med massor kryddor i. 😀

Lite tysk bondepraktika:    Mairegen bringt Segen, wächst jedes Kind, da wachsen Blätter und Bäume geschwind.   –   Majregn ger välsignelse, då växer alla barnen och löven och träden med fart.

Mairegen macht dass man grösser wird, und grösser möcht ich schon sein.  –  Majregn gör att man blir större, och större vill jag gärna bli. 🙂

att notera: Edmund Hillary besegrade Mount Everest 1953.

Nu god natt min familj och alla goa vänner och trevli söndag på er, glöm inte att det är morsdag! 😀 Grattis!

En kommentar till “Lördag 29.maj 2010”