Onsdag 28,april 2010, Ture

Ture Sventon känner väl alla till, han med temlorna. Han heter egntligen Sture Svensson, men eftersom han läspar har han bytt namn. Temlor – semlor var från början en fastlagsbulle som var torr och ofyllt som munkarna i kloster fick äta. Men kocken tyckte det var ju för ynkligt med så torra bullar så han lurade in lite mandelmassa i botten på bullen. Munkarna blev glada och förundrade. Abbotten, han fick ingen mandelmassa för det förstod ju kocken att då skulle det roliga genast ta slut. Men en dag fick han av misstag en bulle med mandelmassa. Han smakade och smakade sen lyfte han blicken mot himmelen och utbrast:  Åh, Gud har varit god mot oss. Han förstod mycket väl vad som hade hänt, men från den dagen fylldes bullarna men det talades det inte om.  Det var en berättelse som jag har hört för länge sedan, det finns säkert många fler. Att fylla semlorna med vispgrädde är ett senare påfund. 🙂

Idag har jag varit i Provinshuvudstaden och shoppad med barnbarnet och barnbarnsbarnet, lunchat på stan lekt med det lilla livet och blivit fotograferad vilket äventyr, att bli fotad alltså stackars Sanna, ingenting dög, men till slut kunde jag godkänna ett foto, Tack Sanna för ditt tålamod! 😀

de flesta människor kommer att bli så lyckliga, som de bstämmer sig för att bli. 🙂

God natt alla min kära och alla goa vänner! 😮 trött

Kommenteringen är avstängd