Lördag 24. april 2010, Vega

Vega var ett fartyg som Nordenskiöld seglade med genom Nordostpassagen runt Asien. Den 24. april 1880 återkom expeditionen till Stockholm och mottogs med jubel utan like. Många flickor som föddes den dagen fick heta Vega. Många människor skaffade sig en Vegamössa. Vega är egentligen en spansk förvrängning av det arabiska ordet  ”al Waki”, och en stjärna i stjärnbilden Lyran bär namnet Vega.

Annars hade jag tänkt vara lat idag, men hushållsarbetet tog överhand. Framot kvällstiden lagade jag en god middag: Löjromstoast. Älgstek med grillade potatis och spetskål. ett litet glas rött hörde också till. ett tag senare en kopp tè och en av grannens goda bullar som jag fick pinfärsk en jättepåse. TACK snälla T. Nu ska jag läsa en stund innan sängen ropar.

Ha det bra min familj och alla goda vänner och lite senare god natt! 😀

En kommentar till “Lördag 24. april 2010, Vega”

  • Sehr geehrte Frau Hultin
    Ihre ”home page” ist ein lobenserter Beitrag mir ein bisschen Allgemeinbildung uns beizubringen (ex Nordensjöld und die nordöstliche Passagage)
    Ich bedanke mich
    Der Jägermeister im Dorf zum schwarzen Bären