Söndag 28. mars, Malkolm, Morgan

Malkolm är av keltisk ursprung och vanligt i Skottland. Namnet betyder duvans tjänare eller Columbas tjänare. Columba var Skottlands apostel. Namnet kom till Sverige genom flera skottska adelssläkter på 1600-talet. Malkolm Sinclair (1690 – 1739) var en svensk major som red genom Europa som sändebud till Turkiet. På hemvägen blev han mördad, något som utlöste 1741  års krig mot Ryssland, sedan Sinclairvisan spritts över landet och piskat upp opinionen. Visan har visst 95 verser har jag läst. Tyvärr slutade kriget med katastrof för Sverige.

Morgan härstammar från det walesiska Morcant som betyder vit sjö eller strålande hav.

Annars har det varit en händelserik dag. Vi har haft födelsedagskalas, gott och roligt. Telefonen har ringt stup i ett, e-post och facebook har ramlat in. Tack alla!  Familj och vänner. det har varit en fin dag som går mot sitt slut. Vi firar mera imorgon!!

God natt min mysiga familj i Boden, Luleå och Härnösand och Tyskland och alla mina vänner! 🙂

2 kommentarer till “Söndag 28. mars, Malkolm, Morgan”