Söndag 28. februari 2010, Maria

Marias betydelse är inte den man kan vänta sig. På grekiska betyder Maria faktiskt ” den motsträviga, kärva och bittra”. Denna Mariadag har alltså ingen religiös betydelse.

Att notera: 1986 mördades Olof Palme på Sveavägen i Stockholm.

Om du vill komma till livets port, måste du bryta upp, söka en väg  som inte finns på någon karta, och inte är beskrivit i någon bok.   Din fot kommer att stöta på stenar, solen ska bränna dig och göra dig törstig, dina ben blir tunga.   Årens last kommer att trycka dig.   Men efter en tid börjar du älska denna väg.   Därför att du erkänner att det är din väg.   Du kommer att snubbla och falla, men du har kraften att resa dig.  Du går på omvägar och irrvägar, men du närmar dig målet.   Allt hänger på att våga ta första steget. För med första steget går du genom porten.      (Wolfgang Poeplau, övers. marg)

2 kommentarer till “Söndag 28. februari 2010, Maria”