Påskafton ännu en liten stund 2015

skärtorsdag, betyder att man ska skära sig, ett gammalt ord för att tvätta sig. Jesus tvättade sina lärjungars fötter innan de åt sin sista måltid tillsammans, (natvarden).

Fixa med maten. På långfredagen som jag tycker är årets värsta dag, fick man som barn inte träffa kompisar, inte gå ut och leka. Vi fick sitta på en stol och vara tysta och på sin höjd läsa en bok. jag tyckte att det gick bra, men min lillebror led svåra kval,att sitta still var det värsta han visste.

På långfredagen hade vi bjudit goda vänner på middag, det var trevligt. vi bjöd på pastejer med älgfärs, och sen fiskgratäng med färskpotatis. efterrätt var Früchtecreme, en tysk efterrätt.

idag, på påskafton bjöd vi på påsklunch och hela härboende familj var här.  Ägg så klart och en buffè till förrätt och  sen bobotie, stek och  taboulé och pommes och en fin tårta som Sanna och Olivia gjorde, härligt! Det bästa var att familjen var här och alla fick påskägg och var glada och nöjda.

Påskdagen och annandagen ska jag inte göra nåt, inte ens laga mat vi får leva på rester, goda rester.

Fina påskdagar önskar jag er alla, godnatt

Kommenteringen är avstängd