Onsdag 25. mars 2015

Idag är det Maria bebådelsedag. Ängeln Gabriel kom till Maria och berättade att hon skulle föda Guds son. Maria kallas också för ”vår fru” och med åren blev det våfflor i folksmun. Därav seden att äta våfflor  den 25. mars.

Idag bakade jag lite för vi ska ha öppet hus för familj och vänner på lördag. Öppet hus betyder ju vem som vill får komma och mumsa lite och umgås utan stora inbjudningar.  Jag tycker det är trevligt.  Annars var det en grinig dag ute, solen sken men en isig vind blåste om kinderna. Maken var i skogen och gallrade bland träden.

jag längtar efter sommaren, för jag fryser från höst till vår, och det är länge det. potatismos, köttbullar och grönsaker  OCH var sin våffla, gott men onyttigt var det. Nu ska jag paketera brödet. Ha en trevlig fortsättning på kvällen!

2 kommentarer till “Onsdag 25. mars 2015”

 • Magnhild Klingen:

  Forleden dag var det vår, men idag er det full vinter igjen. Snøen daler ned og bussene i Oslo er innstilt til det er brøytet. Bilkjøring anbefales ikke.
  Tirsdag mistet vi en gammel venninne. Hun har vært syk en stund uten at legene har funnet ut av det, og hun nektet å være med på flere undersøkelser og sluttet å spise. Vi får en påminnelse om at livet ikke varer evig av slike hendelser. Vi får forsøke å glede oss over hver dag. Helgen etter påske skal jeg på skrivekurs i to hele dager sammen med min eldste datter.
  Det gleder jeg meg til! Ha en god dag!

 • margarete:

  Så tråkigt att din vännina har gått bort. Du har rätt man ska glädja sig åt varje dag som man står på benen. Lycka till med din skrivarkurs. Jag går på en poesi kurs med en vännina var fjortonde dag. Vi får berätta om en författare och sen läsa en av hans dikter. På måndag ska lag dit igen. jag har valt Johann Wolfgang von Goethe. Jag tycker mycket om hans dikter och annat som han har skrivit.
  God natt!