Onsdag 17. december 2014

För två dagar sen, i måndags åkte jag med maken till stan för att träna mina ben. Jag vandrade lite av och an, och helt plötsligt låg jag på gatan. En förrädisk isfleck hade jag inte sett och halkat på.  Jag hade ramlad baklänges och slagit rygg och det värsta huvudet. Folk gick förbi och ”såg ”  mig inte. En polisbil körde upp på trottoaren och poliskvinna hoppade ut och rusade fram till mig och en annan människa som jag inte såg, hjälpte mig upp. Polisen undersökte genast mitt huvud, ifall det hade gått hål. det hade det inte, är man tjockskallig så är man.  Hon körde hem mig, och maken rusade ut och släpade mig inomhus. Tack polisen och den okände hjälparen. Följden var hemsk huvudvärk, en jättebula i bakhuvudet och  fruktansvärt värk i alla leder. I två dagar satt jag alldeles stilla i min fåtölj.

Idag är huvudvärken mycket bättre, men ledvärken är kvar och plågar mig. Så kan en oskyldig promenad sluta. Men jag är glad att jag inte bröt armar och ben.

På förmiddagen hade jag tid hos frissan, maken körde mig fram till frissans dörr och hemma fram till trappan.

Rygg och axlar och nacken gör ont och det är svårt att ligga. I kväll har maken smörjt mig med Pferdesalbe – hästbalsam. Nu är det redan torsdag och man kanske skulle sätta sig och sova.

God natt alla.

2 kommentarer till “Onsdag 17. december 2014”

 • Magnhild Klingen:

  Hei Margarete.
  Jeg håper du er bedre nå. Issvuller er ikke bra for oss godt voksne. Jeg gikk overende for mange uker siden og slo albuen. Den er ikke bra enda, men røntgen viste ikke noe som var gått istykker. Den er fremdeles veldig hoven, men fullt bevegelig. Nå gleder vi oss til jul hos Ingeborg, og til familiemiddag her hos oss på annendag jul. Da blir vi 12 rundt bordet. Vi er så takknemlige for at det går så bra med alle våre. Vår datterdatter har bodd hos oss en stund mens hun leste til eksamen på medisinstudiet. Hun greide seg fint, og nå er hun halvveis lege. Vi ønsker dere alle en god jul og et fint nytt år. Det er så hyggelig å ha kontakt med deg!

 • margarete:

  Hej Magnhild!
  Jag är lite bättre i huvudet, men nacken och axlarna värker så jag måste äta smärtstillande tabletter. Visst blir man glad när det går bra för barn och barnbarn. Julafton ska vi fira hos vår dotter med barnbarn och barnbarnsbarn. Det ser jag framemot På juldagen kommer två andra barnbarn med familj och lilla Juni som om två veckor fyller ett år. Då bbjuder vi på jullunch. På annandagen kommer vår tyska familj på middag och det blir också mysigt. På lördag kommer familjen på middag, och sen är julen nästan slut. Jag älskar jul och att ha familjen omkring mig.
  God jul till dig, din make och din familj och ett gott nytt år.det är trevligt att ha kontakt med dig också.