Hela helgen från 4. 12. 2014 – 8.12. 2014

Den 4. december heter St: Barbara. Barbara är artilleristernas skyddshelgon. Hon blev kristen, men det tyckte inte hennes far om. Han stängde in henne i ett torn och när inte detta hjälpte slog han av huvudet på henne. gruvliga seder!!

Den 6. december är det Nikolaus dag. St: Nikolaus var biskop i Myra och han gjorde mycket gott och hjäpte många fattiga människor. Han fick höra att hans granne som hade 3 döttrar skulle prostituera dessa för han vat så fattig. Nikolaus lindade in en guldklump i ett tygsycke och kastade in till grannen, och grannen kund gifta bort sina döttrar.

Nikolaus är barnens och sjömäns m.fl. skyddshelgon och på den 6. december ger han alla barn kakor och godis, om man har varit snäll. Vi brukade här samla familjen och äta risgröt och skinksmörgåsar. Sen har jag under året samlat små presenter i en korg, och alla får ta en sak, och sen får man byta med varndra. Mycket roligt och skrattigt, det blev ingenting i år för vi hade adventskaffe för familj och vänner den 7. december.

I ett antal dagar hade jag bakat många bullar, kakor, och köpt en del i Tyskland när vi nyss var där.

Från kl. 12.00 i söndags kom det gäster ca.  25 personer. Vi bjöd på glögg, kaffe, tè, och bullar, kakor och tårta, alla uppskakkade det och roligt hade vi. Sen på kvällen var det bara disken och jag.

Idag på morgonen kom barnbarnet Felicia. Efter frukost åkte vi till stan och shoppade julklappar och sen fikade vi på det nya och trevliga Cafèet i stan,och sen hämtade morfar hem oss och våra kassar. Sen gällde att spela spel och lösa korsord tills Felicia åkte hem. En rolig och intensiv dag.

3 kommentarer till “Hela helgen från 4. 12. 2014 – 8.12. 2014”

 • Ja, es ist Euch wirklich gelungen!
  Du und Bosse habt uns einen angehmen Adventsonntag geschenkt. Was uns besonders freut ist, dass der traditonelle Adventkaffe nach so vielen Jahren zum Obligatorium für uns alle geworden ist. Wir wollen ganz einfach dabei sein um Euch und all die vielen netten Menschen zu treffen und sich um das Eine und das Andere zu unterhalten. Und so ist das Hultingsche Haus ein Platz der Begegnung geworden. Vielen Dank für Eure Einladung und der damit verbundenen Mühe, das alles so lieb und angenehm für uns zu gestalten.
  Renée und Werner

 • margarete:

  Werner vielen Dank für deine lieben Worte, es freut mich dass es euch gefallen hat! Weiter eine beschauliche Adventszeit und ein fröhliches Weihnachten. Den guten Rutsch feiern wir dann bei Euch!

 • Herzlichst willkommen! Der Start von 2015 muss richtig gefeiert werden
  Renée und Werner