Torsdag 30. oktober 2014

Idag gick jag upp före skam. En elektriker skulle komma tidigt för att installera ett rörelselarm på altan. Det gick bra. så fort man springer i trädgården i mörkret tänds strålkastaren och hela trädgården badar i ljus. det känns bra.

På eftermiddagen träffade jag vänner och vi gick på nya Cafèet.  ett bra ställe att träffas på och mysigt att sitta och fika och prata. Ni tror väl att jag ränner på Cafè stup i kvarten, javisst, jag är ju panscho. Nej så farligt är det inte, men i mitt hemland går man gärna på Cafè och träffa släkt och vänner och jag gillar det. Det är precis vad Boden behövde och det är alltid mycket folk där.

Första gången kaffet kom till Sverige var 1685. Någon hade tagit in ½ kg kaffe  enligt Tullen i Göteborg. År 1688 fanns kaffe på apoteken och användes tydligen som medicin.

Karl XII satte fart på kaffedrickandet i Sverige. Han lärde sig att tycka om kaffe på sina fälttåg i Turkiet, och han fick mycket kaffe av turkarna. När Karl XII var i Lund 1716 till 1718 gjorde han av med 3½ kg kaffe om dagen. Nog med kaffe annars kan vi inte sova i natt.

God natt familj & vänner!

2 kommentarer till “Torsdag 30. oktober 2014”