Måndag 27. oktober 2014

Måndag efter en lugn helg. En strålande dag. solen skiner och det är +8 grader. Igår tog maken hem enris, en stor bunt från vår egen skog. Nu har jag satt de i stora krukor. En på altan och en som välkomnar besök och gäster på bron.

Enris är det enda barrträd som jag tål. En jul, innan vi köpte plastgran blev jag jätteastmatisk och maken blev så förskräckt så han kastade ut granen genom fönstret.

Året därpå började jag väsa när familjen knäckte nötter, ut med dom också och ekorrna jublade. Nu är det  nöt- och vaniljfritt pluss andra saker på julen hos oss.

Mittemot vårt hus är den lilla skogen med nästan endast barrträd i den fria luften. Där tar jag gärna en liten promenad. för barren sitter så högt upp och jag är så kort, så det går bra.

Nu är det snart lunch, jag har bakat en köttfärspaj och en plommonkaka, inte så tokigt för att vara lunch.

Hej då!

2 kommentarer till “Måndag 27. oktober 2014”

  • Magnhild Klingen:

    Tilbake fra Praha igår. Mye hyggelig, men ikke slutten. Min gamle søster falt og slo seg, og på flyplassen da vi skulle hjem, ble hun så dårlig at vi måtte hente lege. Legen forbød henne å fly, så de to døtrene hennes måtte bli igjen en dag sammen med henne. Nå kommer de til Gardermoen ikveld. Vi var fire søsken, nå er vi bare to. Jeg håper Eldbjørg lever en stund til selv om hun er blitt 90.

  • Det var verkligen tråkigt att läsa att din syster blev så dålig.Hoppas att hon hämtar sig och krya på sig! Ett tråkigt slut på en trevlig resa.
    Här är allt som vanligt. En vännina hämtade mig och vi gick till det nya trevliga kaffeet. Och hem sen. Jag är trött och sover dåligt just nu, men det blir väl bättre. Imorgon ska jag till sjukhuset men bara på en undersökning. Hoppas det går bra för din syster, jag håller tummarna.