Onsdag 22. 10. 2014

Igår kl 01.00 kom vi hem från vår resa. Vi åkte till min hemstad ”Hildesheim”, för att fira min ”Diamantkonfirmation”. 60 år efter min konfirmation. Det var högtidligt och fint, med högmässa och därpå följande middag på en trevlig restaurang.  Anhöriga var välkomna och jag hade med mig maken och mina kusiner. Prästen var en glad och sprallig man. Jag tycker mycket om min ”egen” kyrka som heter Sankt Lamberti. Kyrkan var helt sönderbombad (25. mars 1945), men är nu helt återställd.

Sankt Lambertus var biskop i Maastricht. Han var en gång på resa och stannade under resan i ett kloster. Vid midnatt skulle han gå till kapellet för att be. Han tappade sina stövlar på golvet med buller och bång. Abbotten blev irriterat och bestämde stt syndaren skulle gå barfota och be till morgonen. Biskopen gjorde det. På morgonen upptäckte abbotten att han hade skickat biskopen ut i kylan och bad tusen gånger om ursäkt.  Den helige Lambertus avbildas alltid med en stövel i handen.

Det finns många kyrkor i min stad, ca hälften katolska och hälften protestantiska.

Det var omkring +20 grader varmt de dagar vi var där. Maken och jag gjorde utflyktar till Goslar, en gammal kajserstad med slottet ”Kaiserpfalz”. En annan dag åkte vi till Wernigerode i Harz och tittade på slottet. I Hildesheim besiktigade vi Domkyrkan och Michaelis kyrkan som finns på världsarvet. Och all den goda maten! Men allt tar slut och så även denna resa. Nu är vi hemma och nya äventyr väntar.

God natt och sov gott!

4 kommentarer till “Onsdag 22. 10. 2014”

 • Magnhild Klingen:

  Det er nok fint å komme en tur til hjemstedet og snakke det språket du er vokst opp med.
  Idag reiser jeg til Praha med min 90 år gamle søster og damene i hennes familie. Vi blir 8, og den yngste er 14 år. Vi er tilbake på søndag. Jeg gleder meg.
  Bjørn må være hjemme, men vår datterdatter som studerer medisin bor her for tiden.
  Ha en fin dag!

 • Ja, det var underbart att komma hem. Vi har varit i Prag. En vacker stad med mycket att se. Du får berätta sen vad du tycker och vad ni gjorde.
  jag önskar dig och din familj en trevlig resa och fina dagar i Prag.
  marg

 • Werner Jäger:

  Gruess Gott !
  Willkommen zurueck ins Königreich Schweden! Gerne haben wir Deine Heimatstadt Hildesheim besucht. Hildesheim war oft ein willkommener Platz auf unseren Reisen nach Schwandorf? Einmal haben wir die Domkirche besucht aber eingehrt sind wir immer im Ratskeller und dort uns einen angenehmen Mittagstisch gegönnt.
  Wir wollen gerne mehr hören von Hildesheim und seinen Menschen

  werner

 • Guten Abend (Nacht).
  Werde gerne mehr erzählen von unserer Reise die sehr geglückt war.
  + 20 Grad gegen Eis und Schnee eingetauscht, usch! Naja, in Hildesheim stürmt und regnet es auch seit gestern. Die Menschen in Hildesheim sind eine freundliche Sorte, höflich und nett.

  Nun gute Nacht von marg