Onsdag 30. juli

På förmiddagen gick jag på motionsrunda, det var skönt. Handla sen och hem för att äta lunch. Mina matvanor är inte av denna värld, i alla fall lunch.  Ibland blir det ingenting, för då har jag glömt bort det, ibland blir det på eftermiddagen, för sent och ibland blir det en kopp fil på stående fot, inte bra alls.

lite senare på eftermiddagen  kom våra goda vänner på eftermiddagsfika. Vi satt ute och det var skönt när temperaturen var normal, +20 grader.  Inga flygfän hoppade på oss, och inga landade i kaffet. En trevlig eftermiddag.

Sen var det middag, det gick fort, potatis, köttbullar och stekta morötter. En expresso avslutade det hela.

Nu är det kväll och i fjärran åskar det, Tor är väl förgrymmad och kastar sin hammare omkring sig. När jag var barn sa folk : der liebe Gott schimpft – Gud är arg och skäller. Min mamma sa alltid sin vers när åskan gick:  Den Beter lass beten, den Schläfer lass schlafen, den Fresser schlag tot – Låt den som ber, be, den som sover får sova, den som äter slå ihjäl, hemskt va?  Vi fick aldrig äta när åskan gick.

Inga fler verser idag, god natt!

4 kommentarer till “Onsdag 30. juli”

  • Magnhild Klingen:

    Det er ikke så varmt lenger hos oss heller, men solen skinner. Det håper jeg den gjør i ettermiddag også slik at vi kan spise ute ved langbordet når vi får besøk av yngste datter med familie. Vi blir åtte rundt bordet, og jeg skal lage et koldtbord. Kyllingsalat, røkelaks, gratinerte poteter, eggerøre, spekemat, rips og vaniljesaus. Vanskelig å beregne hvor mye mat som må til når det er tre unge menn på ca.1,90 blant gjestene, derfor er det best med et koldtbord. Ha en fin dag!

  • Hoppas att det blev en lyckad kallt buffè och att solen sken på dig och era gäster. vad är ”spekemat, och vad är rips”? De tre unge männen på 1,90 var säkert matglada. God natt!

  • Magnhild Klingen:

    Rips er røda vinbær står det i ordboken. Vi har masse i hagen, og idag skal jeg lage gele. Håper den blir stiv. Spekemat er saltat och røkt skinka både av svin og sau. Nesten all mat gikk med. Det var bare litt røkelaks igjen. Desserten måtte vi ta inne på grunn av vepsen. Vi hadde det veldig hyggelig.

  • Hoppas att gelen stelnade.Visst blir man glad när maten går åt, det betyder ju att den var god.Vi har precis kommit hem från en avskedsfest, med mycket god mat.
    Ha det bra och godnatt!