Onsdag Torsdag maj 2014

Onsdag, det var igår . Mina kompisar och jag gick på dagbio och såg 100 åringen som hoppade ut genom fönstret …. filmen var rolig och vi hade många gapskratt. Men ibland var den lite långrandig. Jag har läst boken och den var bättre. Efter filmen åkte vi hem till oss och fikade på altanen. Hembakt  bröd med ost och marmelad och kaffe. Gott var  det. Solen strålade och det är så mysigt att sitta ute och filosofera.

Idag torsdag   tyckte jag det behövde städas, så fram med alla städredskap, men snart gick luften ur mig. Men jag tvättade i alla fall 2½ golv. Som det har blivit, förr var det ingen match att städa, men nu ……..

Solen lyser fortfarande fast det är kväll. Det börjar bli så grönt och vackert, och man vill bara vara ute.

idag är det ju himmelfärd, Krille ballong sa barnen.  I Tyskland går en del människor ut i skogen och fågelskåda. Gökotta kallas det. Man har fika med sig och en kikare. Varför gökotta? Jo, vid den här tiden brukar göken ropa, kucku, kucku, Kuckuck heter fågeln hemma.

”Kuckuck, kuckuck, ruft´s aus dem Wald …..  kucku, kucku ropar det från skogen….

God natt alla!

4 kommentarer till “Onsdag Torsdag maj 2014”