Påskdagen 20. april – Annandagen 21 april 2014

Påskdagen, Jesus uppståndelse. Våren har kommit, ut i naturen, fåglarna kvittrar.

Faust´s  Osterspaziergang – Vor dem Tor

Vom Eise befreit sind Strom und Bäche

durch des Frühlings  holden, belebenden Blick,

im Tale grünet Hoffnungsglück;

Der alte Winter in seiner Schwäche,

zog sich in rauhe Berge zurück.

Von dort her sendet er, fliehend nur

ohnmächtige Schauer körningen Eises

in Streifen über die grünende Flur. ……… (Johann Wolfgang von Goethe, Faust I )

 

Befriad från is är Ström och  och bäckar

genom vårens livgivande ögonblickar

i dalen grönskar hoppets lycka,

den gamla vintern svag och trött

drar sig tillbaka till de karga fjäll.

Han skickar flyende och kraftlös

skurar av is över grönskade fält. …….. (översatt marg)

 

Vi hade en helt rolig & mysig påskdag. familjen från Boden / Luleå, Sthlm. hade vi bjudit.

Påskäggsletning under ledning av morfar/farfar med frågesport för både vuxna och barn. Sen, när alla hade hittat sina påskägg eller lådor (påskäggen räckte inte till) blev det påsk buffet med alla godsaker som hör festen till. Kaffe, tè etc, tårta och kakor inbjöd ju till diskussioner och skratt. En härlig dag! Tack alla för att ni kom och firade med oss.

 

Idag, annandagen. sen morgon och frukost. nu ska vi så lite frön i krukor, och planera odlingar.

3 kommentarer till “Påskdagen 20. april – Annandagen 21 april 2014”

 • Magnhild:

  Hei.
  Vi har hatt fin påske i hytta på fjellet denne gangen alene. Masse snø. Påskelam var medbrakt, og spist på påskeaften med gode venner/hyttenaboer. Igår ble Bjørns venstre øye operert for grå stær. Det gikk fint selv om det aldri blir helt bra p.g.a små blodpropper i venene i øyet. Vi håper synet hans blir litt bedre. Viktig at han kan kjøre bil fortsatt, for jeg kan ikke. Jeg tok sertifikat, men var en katastrofe bak rattet så det sluttet jeg med.
  Gode ønsker fra Magnhild

 • Margarete Hultin:

  Hej!
  Jag kan inte heller köra bil, för jag har sen 50 år ett förstört öga och då ville jag inte utsätta folk för mitt vilda körande. God bättring till din makes öga. Mina ögon blir bara sämre och det finns ingen bot, men man får vara glad för det lilla, jag läser med förstoringsglas, tröttsamt.
  ha det bra
  Marg

 • Magnhild:

  Leit med dårlige øyne for en som er glad i å lese. Bjørn er ikke opptatt av det, men det er jeg. Igår fant jeg en bok i Frelsesarmeens bruktbutikk som jeg leste da jeg var ung og ble veldig opptatt av. Den heter ”Du skulle forføres” med undertittel Noen tanker om frihet. Den er skrevet av Thorleif Schjelderup og er nok ukjent for de fleste. Nå er jeg spent på om jeg synes den er like fin 50 år senere.