Långfredag 18.april 2014

Långfredag, årets värsta dag och natt. När jag var barn fick man inte göra nånting inte gå ut, inte leka. Vi fick sitta stilla på en stol och läsa en bok. För mig var det ingenting jag har alltid varit ett bokmal. Min lillebror led svåra plågor, att sitta still var väl det värsta tänkbara för honom. Men min far var obeveklig. Det hade ingenting att göra med religion, det skulle bara vara så, punkt slut.

Fredagar åt vi fisk, så även långfredag. Inlagd sill var  ungefär det hemskaste jag kunde tänka mig. Det var den ända maten jag slapp sen jag hade kräkst på tallriken. Nu är jag allergisk mot fisk, utom lax och tunfisk på burk.  Aha säger folk ”lyxallergi” det är inte frågan om det men jag orkar inte förklara längre att det har med sammansättningen av fisken att göra. Men nu är ju också äggens tid och det är härligt, ett halvtlöskokt ägg med knallgul gula och bara tre frön salt på är härligt, det är livet! Och vem som var först, ägget eller hönan, vem bryr sig.

Nu har en äggstra glad påsk och må gott.

God natt, bara den tar slut fort.

2 kommentarer till “Långfredag 18.april 2014”

  • Ein trauriger Text, dennoch zu Karfreitag muss dies so sein! Stillhalten und reflektieren!
    Dein Text, so gut geschrieben zwingt auch mich zum anhalten und nachzu denken warum Ostern.
    Danke und ein frohes Osterfest

  • Margarete Hultin:

    Frohe Ostern auch für dich und Renè!