Söndag 23. februari 2014

Söndag kväll.

Igår var vi bjudna på fest hos goda vänner. Lyxigt, vi blev hämtade med bil, och hemkört också. Mycket god mat, tre rätter så gott, och vin. Eftersom jag inte dricker vin längre fick jag äppelmust, och det är det bästa jag vet, passar till de flesta maträtter. Glada skratt och allvarliga samtal avlöste varann. En sådan kväll piggar verkligen upp en.  Tack L & L.

Idag hände inte så mycket. Lite hemarbete och blomsterpyssel, lite matlagning osv.

Har googlat på muser, eftersom maken och jag hade en diskussion en kväll.

Muser var i grekiskt och romersk mytologi poesins gudinnor. Men senare inspirerade de även andra konstnärer, filosofer, intelektuella etc. Hos Homerus omtalas de som sånggudinnor, som döttrar till Zeus. Några exempel på Muser:

Clio – historieskrivningens musa,  Euterpe – musikens musa, Thalia – komedin musa och många fler …… Ord som musik, museum etc. härleds av ordet musa.

På tal om poesi, när jag gick i skolan hade alla flickor ett poesialbum. Allra först fick mor & far skriva en vers i albumet, sen Lärarna och sen kompisar och släkten. Höjden av lyckan om en av killarna i klassen skrev dit nånting. Men det behövdes mycket övertalning, påtryckningar.

Ur mitt poesialbum: En strålande himmel, ett skrattande hjärta, följer dig alltid i glädje och smärta.

God natt!

 

 

En kommentar till “Söndag 23. februari 2014”

  • Magnhild:

    Dette skrev min beste venninne i min poesibok i 1943: En dronning lik i skinn, en engel lik i sinn, det lille Magnhild er som alle vi har kjær. Til helgen fyller Ingrid 80 år, og da skal jeg i dameselskap hos henne. Den yngste er 6 år (et barnebarn), og den eldste er 83. Ingrid og jeg har vært venner i 75 år. Hun bor i Porsgrunn, men vi møtes i alle fall to ganger i året – en gang om sommeren og en gang like før jul sammen med våre ektefeller som heldigvis liker hverandre.
    Igår var jeg på kurs i mindfulness. Idag leser jeg boken jeg kjøpte av den glimrende foredragsholderen som er pensjonert hjertekirurg og professor. Den heter Fint å bli eldre. Boken er til å bli i godt humør av, og det kan jo trenges i dette elendige vinterværet. Vi skulle på hytta, men venter til sola kommer. Ha en god dag!