Lördag 20. april 2013

Länge sen igen.  När jag tittar ut genom fönstret i mitt rum, står skogen svart men en ensam björk lyser nästan spökligt vitt. Man förstår ju att människor såg allehanda spöken och oknytt när de gick genom skogen för länge sen. Himlen är blå ännu, men snart nog blir det hel mörkt.  Människor går förbi och ibland undrar jag , vad tänker dom, hur har dom det? Var och en med  sina egna tankar, kanske bekymmer, kanske glädje.

Världens händelse  inbjuder just nu inte till glädje . Jordbävning, terroristbomber och en mängd ledsamheter.

Adonis död

Ymnigt flödade blodet från ynglingens lemmar, tårar ur Venus ögon. Blod och tårar förvandlades:  Vitsippor växte ur tårarna, rosor ur blodet. (Ovidius)

en dikt om den unge Adonis, Venus älskade, som dog under en jakt.

En kommentar till “Lördag 20. april 2013”

  • Magnhild:

    I dag tenker jeg at jeg er glad for at jeg nå får min nye pc til å fungere slik jeg vil. Selv gamle damer kan lære selv om det tar litt tid. Jeg er også glad for at våren er kommet. Søndag var vi på tur og fant blåveis. Jeg er også glad for at vi begge fremdeles er friske selv om vi blir gamle. I august skal vi ha stort selskap for Bjørn når han blir 80. Ha en god dag Margarete!