Slut på resan, 11. augusti, Susanna

Grattis Sanna på namnsdagen!

Skulle ha skrivit för länge sen, men flyttningen och packningen tar all tid och kraft. Vi, Sanna, Daniel & jag hade en fin resa i Tyskland. Men den började helt galet. 1. augusti då jag hade satt mig tillrätta i planet, kom chocken. Läkage i planet, alla ut, checka ut väskan och checka in på nytt, inte roligt för min höft, men maken hade beställd ”Assistans” och jag fick hjälp. Planet i Sthlm som vi skulle flyga med hade farit iväg med Sanna & Daniel. Efter en tid fick jag en ny biljett, som maken hade fixat, flög jag iväg till München och sen vidare till Hannover. Där stod två strålande ungdomar med stora famnen, men då var deras resväska borta. vi fick vänta ett par timmar, sen kom väskan, nästa chock, min biljett Luleå – Sthlm, var ogiltig och troligen får vi inte tillbaka pengarna. FY SKÄMS, SAS OCH LUFTHANSA!!!

Men sen när vi hade hämtat hyrbilen och GPS kunde äventyret börja! Släkten jublade, och vi jublade tillbaks. Vi tittade på alla historiska byggnader, Kyrkor, slott, det ena vackrare och mer spännande än det andra. Och maten sen. Sanna blev helt galen i sauerkraut och ville ha det varje dag med olika kötträtter. Daniel blev helt tänd på Schweinshaxe och föll sen i koma. Tårtbitarna innehöll INTE vanilj, utan det var det extra tillskrivet. Skenheligt påminde jag mig själv på min Diabetes och delade bitarna med min kusin. På ett ställe på landet tog jag en snitsel, och det kom två ganska stora bitar. Jag frågade om det var ett misstag med två, men farbrorn i serveringen tittade oförstående på mig och sa: Madam ni får det ni har beställd. Men sen viskade han: jag stoppar den ena i en påse, och så blev det och lika för Sanna. Kusinen och hennes make hade middag nästa dag, kul kul. På lördag var det marknad på stora torget: frukt av många sorter, korvar stora och små, vi köpte stora att ta med hem, ostar och mycket mer. Men inga levande djur som förr i världen. Gäss, höns, duvor, ankor etc. Man valde ett djur och det blev slaktat på plats, hemskt jag ville aldrig gå till avdelningen för levande djur. Som tur är så får man inte ha det längre. Vi bodde i utkanten av stan, i en liten by. Hotellet var rent och snyggt med mycket sköna sängar och en god frukost. Vi besökte också många Cafèer med ganska svagt kaffe och häftiga kakor och tårtor, men som sagt var jag höll mig i skinnet. Sista dagen, söndag är de flesta affärer stängt. Vi åkte till slottet ”Marienburg” ett slott som kungen av Hannover, Georg V. gav till sin hustru Marie som dock aldrig bodde där. Måndag morgon startade hemresan, och denna gång gick allting som det skulle. Familjen stannade i Sthlm och jag lyfte vidare mo Luleå där maken satt på en bänk och väntade, och tog hem mig till Boden.

Som jag skrev sist: den som gör en resa har mycket att berätta!

God morgon!

 

2 kommentarer till “Slut på resan, 11. augusti, Susanna”

 • Astrid Sill:

  Liebe Margaret, schön das es euch in Hildesheim so gut gefallen hat.. wünsche dir und deiner Familie ein schönes Wochenende und über nehme dich nicht…
  Liebe Grüße aus Hildesheim..von den Familien Sill, Berger, Uwara
  Astrid

 • Gruess Dich Gott Margarete
  Leider konnte ich gesten nicht am Kaffekränzchen teil nehemen. Der Jäger muss sein Kompendium ferdig bringen.Dead line ist der Anfang vom September, da sind wir in Malung-Sälen für eine zwei Tages Ausbildung. Es handelt um den Rehabilitationspozess und seine Prognosfaktoren. Hinzu kommt noch das biopykochosoziala Arbeitmodell die internationelle Klassifiktion ICF, Kodning und Beurteilung. Hört sich schlimm an, dennoch ich muss durch! Und da kommt dann de Bericht vom ”Schweinshaxl Koma” und da hab ich gleich den ganzen Rehabilitationsprozess hingeschmissen und mich nach Hildesheim in meinen Gedanken gerettet.Ich habe das Sauerkrut und die Schwinhaxln artifiziell gegessen. Noja war nicht das Orginal #ober a Bissl is mehr als nichts”.

  Es grüsst Dich und Bosse
  Der Jägermeister im Dorf zum schwarzen Bären