Måndag 30. juli

Blauer Montag (blå måndag) säger man i mtt land, när det var en blöt helg och man inte orkade gå till jobbet. Här var det full aktivitet! Lägga in gurka som svärsonen kom med igår. Det blir gott om en vecka. Drog också fram sonens bakmaskin som han lämnade en gång för många år sen. Skulle prova den innan den åkte till soptippen. Och tänk den blev så rädd att den bakade oss ett fint lantbröd, som är nästan slut. Baka ett nytt imorgon. Så bakmakinen får vara kvar och flytta med till det nya hemmet. Helt oförhappandes kom Annelie och med flickorna på kvällsfika. Det är verkligen roligt. Däremellan har jag sorterad och packad och kastad, det verkar aldrig ta slut.

Om du bara har två slantar kvar i världen, köp då en brödlimpa för den ena och en lilja för den andra.                                              kinesikt ordspråk

God natt!

2 kommentarer till “Måndag 30. juli”

  • Magnhild:

    Båmandag er et kjent uttrykk i Norge, men det er lenge siden sist heldigvis. Vår mandag igår var fin. Vi kom fra hytta på fjellet og høstet flere bringebær i hagen vår. Nå er det 7 kg i fryseren. Alle 5 barnebarna elsker det syltetøyet selv om de nå er blitt nesten voksne. Den yngste er 17 år, men størst med sine 190 cm.

  • Tack så mycket för fikat och sällskapet! Lika mysigt som alltid. Puss & Kram