Onsdag, 7. december 2011

Igår var det Nikolausdagen. Nikolaus var som biskop av Myra en av de stora kyrkofurstarna under det 4. århundradet. han deltog i det berömda konsiliet  av Nicäa.  Han hade ett mycket gott anseende på grund av sin generositet   och de många undrar han gjorde. Enligt legenden  fick han vid en hungersnöd det knappa brödet att räcka till hur många människor som helst.  Han är bagarnas skyddshelgon. Dessutom är han beskyddare för sjömännen och barnen. I Ryssland är han huvudhelgon i den grekisk – orthodoxa kyrkan.

Vi firade Nikolaus med familjen, med julgröt, skinksmörgåsar och saffransbröd. I mitt hemland ska man ställa sin välputsade sko i fönstret eller utanför dörren och är skon ren och fin får man godis och kakor i den, är den smutsig ligger det en vedklabb eller ett björkris i den.

Nu kära familj och vänner, är det sängdax!  GOD NATT!  😀

En kommentar till “Onsdag, 7. december 2011”

  • Werner Jäger:

    Hallo Margareta

    Ein ”wunderschöner neuer Tag! Endlich Schnee! Freut mich, dass du wieder schreibst.

    Werner