Torsdag & Fredag, 1. & 2. december 2011

December:   Mellan tiderna. Landet sover och drömmer. Under det luftiga täcket av björk och annat ris verkar allting dött. Men vi vet, att överallt i djupet finns livet som andas.    Adventstider, väntans tider. I dessa mörka dagar i december ger trädgården oss en sista  underbar gåva:  kristrosen blommar.

Igår kom min vän som bor i Gammelstad till Boden och vi hade en trevlig dag. I affärer tittade vi på allt, ganska kul. Jag hade bestämd att jag inte behöver nånting och alltså inte skulle köpa nåt. Ha ha ha, lite småsaker köpte jag allt OCH en ny vinterjacka, välbehövligt, men sen var det stop. Lunch måste vi ha och det blev på en restaurang på Gågatan. Biff Lindström och pommes, mycket gott.  Lite mer shopping och sen tog Gudrun sin buss och jag min och och hux flux var jag hemma, Skönt!

hemma idag och när maken kom hem från politiken handlade vi till helgen. Har just för ett tag sen tittat på Skavlan och när jag kom till mitt rum lyste ett  vackert fyrverkeri upp himmelen. det var A9 som hade det. De firade Sankta Barbara i dag. Hon är Artilleristernas skyddshelgon. Nu är allt tyst igen och om fem minuter är det imorgon.

God natt min familj och alla goda vänner, sov gott! 😀

 

En kommentar till “Torsdag & Fredag, 1. & 2. december 2011”

  • Werner Jäger:

    Kristrosen blommar!
    Samstag, der Tag noch jung. Die Sonne wagt sich zaghaft über den Horizont. Ich lese Deinen Blogg. Welch herrliche Zeilen von Hoffnung und Trost: ”Kristrosen blommar”. Wir freuen uns auf den kommanden Abend bei Gretel, zusammen mit Euch allen.

    Werner, Anton-Luici