Lördag, 26. november 2011

Lördag kväll, hjälp, imorgon är det 1. advent. Jul om en månad, och ingenting blir gjort. Hela stan är full av jul men inte här. Men imorgon ska  det bli. Idag kom mitt stora barn barn och putsade alla fönster. Så fint det blev. Vad fint när det är pyntat imorgon kväll. Sen kommer  alla dessa bakdagar. Men här blir det inte så mycket bak. Några sorter som alla tycker om. Men glögg det är hälsosamt med alla kryddor, tror jag. Tänk för länge sen använde man kryddor som medicin. Blev folk friska? Det vet man inte, tron försätter som bekant berg. Men en del kryddor är ju verksamma än idag. T. ex. fänkål, mynta, kummin och kammomill för magen, om man gör te av dem. även andra kryddor och örter är hälsosamma enligt gammal bondepraktikan.

Men nu är det sängen som ropar, annars blir det inget pynt imorgon.

God natt min familj och alla mina vänner!

En kommentar till “Lördag, 26. november 2011”

  • Werner Jäger:

    Hallo Margarete
    Hier kommen ein paar Zeilen aus der wunderschönen Weihnachststadt Falun im schönsten Glans und Purpur. Licht und Lichter und zu gehts wie im Schlaraffenland. Jäger predigt das heilige Evangelium des Rehabilitationsprozesses und Frau Jäger treibt sich in den Geschäften umher.

    Der Jägermeister