Måndag 24. oktober 2011

24. oktober FN-dagen. Förenta nationerna (FN) är en sammanslutning av 193 stater grundad 24. oktober 1945, i Redwoodskogen i San Fransisko. På ett av de jätteträden finns en skylt om detta. Medlemskapet är öppet för alla stater som vill arbeta för fred. Generalförsamlingen beslutar om medlemskap enligt säkerhetsrådets rekommendationer. I juli 2011 hade organisationen 193 medlemmar. FN:s högkvarter ligger i New York. Vill du veta mera? Kolla på Wikipedia.

På tal om oktober – tiden mellan den 4. och 15. oktober 1582 var ganska händelselös. Vad hände? – Ingenting alls. den 4. oktober ändrades tidräkningen från den julianska till den gregorianska kalendern. Det betyder att på den 4. oktober följde omedelbart den 15. oktober. Alltså hände ingenting 😀

Glücklich ist wer sich bei Sonnenuntergang über die aufgehenden Sterne freut. (Ludwig Balling)

Lycklig är den som vid solnedgång gläds över de upp gående stjärnor. (övers. marg)

Ha det bra familj, släkt och vänner och om ett tag god natt! 😮

Kommenteringen är avstängd