Onsdag 19. oktober 2011

Redan onsdag! Hela natten har det stormat och spöregnat mot sovrumsfönstret. Idag har Tore & Tor namnsdag. Tor, han med hammaren, åskguden. Åskan mullrar när Tor kastar sin hammare. I min hemstad kan det åska i många dagar eftersom staden ligger i en dal, omgiven av berg. Åskan kommer inte över bergen förrän molnen är tomma. Man ska inte vara ute i naturen när åskan går. Man sa alltid: weiche der Eiche, suche die Buche. – undvik eken, sök upp boken. Men det är väl inte särskilt klokt, man ska undvika alla träd. Men tänk vilka mäktiga träd gamla ekar är och bokskogarna med så vackra gamla träd. Ja det är en helt annorlunda natur i Niedersachsen där jag kommer ifrån.

Idag var det handlingens dag, mat! Men det måste man ju ha. Efter en kopp tè hos Viveka tog jag mig an att laga lasagne. Det är ju gott, men gu`så mycket disk det blir. Förresten den första salamin dök upp i en kokbok år 228 f. kr. Namnet kommer från Salamis en stad i antiken i närheten av Famagusta på Cypern. Först 1850 tog italienska byggarbetare salamin till Ungern. Två herrar Pick & Herz öppnade år 1869 två salamifabriker varav den ena fortfarande finns. Staden Salamis ligger nu under vatten och endast några kolonner sticker upp ur vattnet.

Nu är det kväll och mörkret står som spön i backen utanför fönstret. Om en stund är det väl sängdax. Ha det bra min familj och mina vänner, GOD NATT!

En kommentar till “Onsdag 19. oktober 2011”

  • Hoppas du får/fick en härlig och skön natt min vän! Har varit på den längsta lunchen någonsin, 11 timmar…….slår du det?