Tisdag 27. september 2011

Storm och busväder idag, fast SMHI hade lovat solsken, svikisar! 🙁 Maken och jag skyndade oss och handlade på förmiddagen. Vi hade  tänkt åka till landet, men det var ju omöjligt. Jag skulle packa in allt i huset och göra vinter, men det får bli en annan dag. i stället kokade jag löksoppa. det var länge sen sist. Gratinerade den med baguette skivor och ost, gissa vad gott det var. Sen blev jag bjuden till grannvännen på tè och det var härligt att värma själen med. Senare blev det frågan om middag och det är alltid ett bekymmer, vad ska man laga, och varför alltid jag? 🙁  Men det blev järpar med färska Champinjoner, färsk potatis och sallad på tomater, purjo och champinjoner, Gott var det.

Man får ju vara glad att man inte är en blomfluga, de äter ingenting för de har ingen mage och inga tarmar. det är väl ingen idè  för de lever ju bara en eller högst ett par dagar.

Mera mat: Woher kommt eigentlich das  Croissant? Aus Österreich, Frankreich oder der Schweiz?  Aus Österreich! Als die Türken 1683 zum zweiten Mal Wien belagerten, hörten die nachts arbeitenden Bäcker, wie die Türken einen Tunnel unter die Stadt trieben. Durch ihren Alarm konnten die Bäcker Wien retten. Zur stolzen Erinnerung daran kreierten sie das Croissant, dem sie die Form des türkischen Halbmondes gaben!  😀

GUTE NACHT!

En kommentar till “Tisdag 27. september 2011”

  • Christiane:

    Man lernt doch wirklich jeden Tag etwas Neues von Deinen kleinen Neuigkeiten… Es wärmt einem den Alltag, man fuehlt sich ein bisschen mehr mit der Welt verknuepft. Liebe Gruesse wuenscht Christiane