Fredag 23. september, lördag 24. september 2011

fredag 23. höstdagjämning. Nu är ju hösten här och man känner sig motsträvig. Det har ju regnat nästan hela september. Jag köpte ett par jeans  och igår skulle jag lägga upp dem. Symaskinen tyckte inte det och bara krånglade. Några stygn gick bra och sen gjorde den jättehopp med jättestygn och sen trampade den på stället. Vad förbenat jag blev. Min symaskin är en Huskvarna och vi köpte den begagnad för 43 år sen. Var tionde år har jag lämnat den till översyn. Varje gång blev jag tillfrågat om Huskvarna fick köpa den! Nä nä, vissa saker säljer man inte. Jag frågade vad dom skulle ha den gamla maskinen till. Sätta den i vårt museum! tyckte dom. men nej jag har den kvar. igår sa jag till den vill du på museum? Men då gjorde den några stygn igen och ett jättehop, så det vill den inte. Men nåt måste hända, en ny eller den gamla på rekond som ju blir ganska dyrt med tiden.

Idag regnade det inte och Viv och jag bestämde oss för en promenad. Vi chockades svårt när vi kom ut på gården! Iskallt, och isig blåst. Fy för den lede. Vi tog bilen och åkte på marknaden istället. Parkerade så nära det gick och promenerade raskt genom marknaden. Vårrullar var det enda vi ville ha. Fort till bilen och iväg till coop. Där var det varmt och skönt och vi kunde i lugn och ro handla det vi ville ha. hem till mig sen och vi njöt av vårrullar hett te och ost och bröd. Det var skönt. Nu är det kväll och tröttheten smyger sig på, men ett par timmar ska jag hålla ut annars har jag sovit färdig klockan fyra.

Men lite senare god natt alla i familj och alla vänner. 😀

2 kommentarer till “Fredag 23. september, lördag 24. september 2011”

 • Werner Jäger:

  Grüss Gott allemiteinader

  Regen und Herbst, so soll es sein da kann man nichts dran machen.Ihr habt das beste daraus gemacht- einen kleinen Spaziergang und dann rein in die gute Stube. Wir sind noch in Schwandorf. Am Samstag gehts nach Bozen Zum Herrn Götzi ins Museum und einen Besuch abzustatten.Den haben sie auf Eis gelegt und 98 Grad relative Luftfeuchtigkeit. Im Bayernland scheint die Sonne, mild, mild und kein Wind! Gestern gings nach Abendsberg in die Brauerei mit dem wunderschönen Turm des Malersund Arkidekten Herr Hundertwasser. Viel zum fotografieren gab es und kein Bild konnte schief gehen weil es keine schiefe Wände gibt, alles war rund und drehte sich im Kreise. Als wir oben angekommen sind hab ich die ”Karusellsjuka” bekommen. Sind aber wieder gut angekommen unten im Bierzelt und haben uns einen Liter Bier und eine Bretze gekauft. Gute Stimmung,eine schöne Welt dennoch ”Karusellsjukan” HAT SICH DABEI NUR VERSTÄRKT, GANZ DAMMAT IS MA GWORDN.
  Habt es gut
  Renee und Werner

 • Hej vännen!
  Jag tycker arr Du ska skicka Din symaskin till museét. Där kommer den att trivas. Det finns nya, fina, billiga symaskiner nuförtiden.
  Till dess så kommer Du väl upp och syr hos mej??
  Kram så länge/Viv