Lördag 17. – Tisdag 20. september 2011

Lördag kväll var vi bjudna till goda vänner på en jättegod middag. det var så trevligt TACK!  A & H. 😀

Söndag morgon klockan 9.00 var jag i hamnen i Luleå där Kryssaren Amadea just hade lagt till. Strax före tio åkte jag iväg med 34 gäster från Tyskland. 8½ timmars färd, till polcirkeln, Jokkmokk, Storforsen, Gammelstad och tillbaka till Amadea. Guidningen gick jättebra. Det var en strålande dag, solen färgade alla björkar i guld och rönnarna lyste röda. Storforsen visade sig från sin vackraste sida. det var mycket vatten i forsen och även i döda fallet. Gästerna var begeistrade. Också i Jokkmokk på Attje var det succè, men ingen beskriftning på tyska eller engelska på utställningen. Det är synd för man kan inte förstå många saker. Jag följde med och berättade men man hinner ju inte med allt. Polcirkeln väckte också intresse och vi skålade och hoppade över den målade linjen. Ett kort besök i Gammelstad blev det också för att fotografera. Tillbaka i hamnen var alla glada och nöjda!  🙂

Måndag åkte maken och jag till landet och det var skönt att sitta i solen ett tag. Sedan hämtade vi Felicia från fritids. Medan morfar pratade i telefon visade Flisan alla sina konster på skolgårdens redskap, mormor var imponerat. Hem och laga middag med Felicias hjälp. en mysig dag. 😀

Tisdag morgon startade Viveka och jag vår färd till Happis och IKEA. så himla roligt och pratigt vi hade det. När vi kom fram var det dax för lunch, (ej köttbullar). Sen satte vi igång att handla och titta och klämma på sakerna. Vi hittade det vi ville ha och sen var det ett besök i utlandet. efter lite shopping där var vi trötta och åkte hem. En mycket trevlig dag. TACK Viveka. Nu återstår bara sängen. God natt alla! 😮

3 kommentarer till “Lördag 17. – Tisdag 20. september 2011”

 • Ja det var verkligen kul. Tio timmar bara med varandra! Nu har jag sytt tyget jag köpte förra veckan så jag kan vara lite friare i morgon. En fika här på fm kanske??
  Sov gott min vän, jag ska åxå snart gå på bäddan.

 • Astrid:

  Hallo Margret, dein Bericht von der Fahrt zum Polarkreis hat mich an unseren Urlaub vor 5 Jahren bei Euch erinnert. Es war ein Erlebnis. Wünsche dir eine ”Gute Nacht”
  Liebe Grüße in den hohen Norden..
  Horst und Astrid

 • marg:

  Hallo Astrid! Ist es fünf Jahre her seit ihr hier wart? Dann ist es aber an der Zeit dass ihr mal wieder kommt!!
  Liebe Grüsse
  marg