Onsdag 24. Torsdag 25. augusti 2011

Onsdag, Bartolomeus var en av de 12 apostlarna. Han predikade kristi lära i Arabien, Indien och Armenien fram till han led märtyrdöden. Bönderna ära honom som väderhelgon. Som vädret är på  Bartolomeus så blir det hela hösten, sägs det. 😀  Dessutom har fiskare och fåraherdarna valt honom till sitt helgon.

Klockan 8.15 var jag på vårdcentralen för att skära bort ett märke på armen. Promenad hem. Sen svingade jag mig på cykeln för att flänga till stan och fika med en kompis, mycket trevligt. 😀  Maken kom hem med sex liter nya lingon och jag kokade sylt som ska åka till Härnösand. 😀

Torsdag – en dag på landet. Solen sken av & till. Maken eldade i vedspisen. Den opponerade sig väldigt och rykte in som bara den. Men maken gav sig inte och efter mycket om och men och mycket vädrande brann det friskt i spisen och en behaglig värme spred sig i köket. Ingen rök utan eld. Men dessa röksignaler spred sig säkert vida omkring. Jag gick ut en sväng  och hade nästan krockat med en svala som kom flygandes i en elegant sväng. En rovfågel cirklade över huset och skrek väl på sin äkta hälft eller så. Sen kom den gamla korpen och ropade sitt kra, kra. Han bor granne med oss i skogen i nån talltopp bakom vårt hus. Lunchen tänkte jag att vi skulle ta utomhus, men då hade maken oljat in dom så det blev inne. När vi kom hem kände jag att vi luktade som rökta korvar. Ikväll sprang jag upp till släktvännen och där blev det torkat renkött och ett glas vin, så mycket gott. nu tror jag att jag snart ska sova så man orkar med nya äventyr imorgon.  – den som sover syndar inte  –  😮

GOD NATT ALLA! 😮

2 kommentarer till “Onsdag 24. Torsdag 25. augusti 2011”