Söndag 31. juli 2011

Ignatius von Loyola var från början page vid det spanska hovet och förde ett fritt och världsligt liv som officer. Efter att ha blivit sårat blev han omvandlat genom att ha läst bibeln. Han drog sig tillbaka till en grotta vid Mauresa där han senare skrev exerzitienboken. Tillsammans med en grupp unga män grundade han 1534  jesusällskapet, jesuiternas orden. Han blev dess första general.

Idag for maken och jag till landet. Det blev en arbetsam dag. vi byggde ihop våra nya trädgårdsmöbler, det var tungt men det blev bra. Efter en välförtjänt lunch plockade maken röda vinbär och jag städade huset. Mitt i var det fika och invigning av de nya möblerna, tjusigt värre. Det är roligt med nytt. Trötta for vi hem. Middagen var lättsam, potatissallad och kotletter och grönt, som i det här fallet var rött, saftiga tomater.

Har just sett på TV ”Från Lark Rise till Candleford”, en serie som belyser livet på landsbygden i England för länge sen.

Nu ska jag gå och duka matsalsbordet, kom just på att vi har en lunchgäst imorgon. Men sen god natt! 😮

Kommenteringen är avstängd