Söndag 10. juli till söndag 18. juli

Söndag den 10. juli tog vi flyget till Berlin. Våra goda vänner var vid flygplatsen och vi for hem till dem. Efter lite kvällsmat och planering flyttade vi in i vännernas gårdshus, där vi skulle bo en hel vecka.

Måndag 11. juli åkte vi till Dresden efter frukost. En gammal och fin stad som är huvudstad i Sachsen. Frauenkirche är mycket sevärd pluss en del andra byggnader. Efter en promenad i staden åt vi lunch på ett mysigt ställe. Mera promenad och fika i ”Schlosskaffee” Hem och ”Abendbrot hos vännerna.

Tisdag 12. juli. Till Potsdam och sedan till ”Gut Kronenhof” för lunch. Vi satt ute länge, mycket behagligt. Efter en Promenad for vi hem och vilade lite. Sen blev det grillad på terassen, härligt.

Onsdag 13. juli.Till Potsdam och vi åkte båt 1½ timme rund alla slott. Lunch ute på ett litet värdshus. Hem och vila.

Torsdag 14. juli. Bilfärd till Leipzig. Vi besökte Thomaskirche, där Johann Sebastian Bach var kantor i många år. Han skrev också en stor del barockmusik. Han fick 11 barn och fyra av dem skrev också musik och förde hans arv vidare. Lunch på Leipzigs äldsta kaffe ”Baum”. Tillbaka till Berlin och byn Stolpe där Regina anslöt och där vi åt Abendbrot i en hemtrevlig restaurang.

Fredag 15. juli. Bil till Potsdamer Plats. Vi åkte Sightseeingbus nån timme. Sen lunch på ett ställe i stan. Till ”Hackesche Höfe” sen där jag handlade en kikare till Flisan och en frukostbräda till Eva, på den står det: Vegtarier essen keine Tiere, aber sie essen den Tieren das Futter weg – vegetarier äter inga djur, men de äter upp djurens mat! 😀 Fika på ett condis och hem.

Lördag 16. juli. Glass i en glassbar. Buss till båthamnen, vi åkte båt en timme. Sen en liten lunch i en salladsbar. Hem och W & B åkte till mattaffären. Hundarna och jag var hemma. sen till en Tapasbar där vi åt middag som bestod av en massa smårätter, ganska gott.

Söndag 17. juli. Efter frukost gällde det att packa och få med allting som vi hade handlat, men det gick bra, allt fick plats. senare åkte vi ut till landet och åt middag på ett litet värdshus. Vi köpte tårtbitar med oss hem till eftermiddagsfika. sen iväg till flyget. Framme i Stockholm 23.oo. till Radisson för att sova.

Måndag 18. juli. Flyget gick 6.55 och vi var på Kallax 8.10 där vår dotter hämtade oss. Nu är sagan slut! Det var en härlig semester vi hade, TACK!       W & R. 😀

God natt alla i min familj och alla vänner!  😮

2 kommentarer till “Söndag 10. juli till söndag 18. juli”

 • Astrid Sill:

  Hallo liebes Cusinchen,
  schön das ihr eine so gute Zeit in Deutschland hattet.Wünsche dir eine schöne und hoffentlich sonnige Woche.
  Liebe Grüße kommen aus Hildesheim…
  Grüß und Kuß (dein Julius) Astrid

 • marg:

  Hallo Astrid Julius! Wünsche dir auch eine sonnige Woche. Habs gut grüsse
  Margret 😀