Torsdag 30. juni 2011

En varm och härlig sommardag!

Borde den inte vara för evigt denna lättsamma tid? Borde den inte blomstra för alltid, sommarträdgården? Juli, latmånaden, nästan som i paradiset. Som en blå vägg sträcker sig riddarsporren. Bedövande doftar liljor, blåklockor, vita och violetta fingerborgsblommor. Dofternas och de varma, lugna sommarfärgernas symfoni.

Juli!  Vaggsången klingar i vinden,  solen skiner varm över nejden,  kornet sänker sina ax, rödbetorna sväller strax. Tung välsignat är naturen,  ung kvinna vad grunnar du?  ( Theodor Storm, övers. marg)

God natt min familj och alla goda vänner! 😀

En kommentar till “Torsdag 30. juni 2011”

  • gudrun:

    Så vackert. Den borde man lägga i det speciella skrinet och ta fram till vintern när längtan efter sommaren blir stor och i fantasin uppleva dofterna och värmen.
    Gudrun