Tisdag 31. maj 2011

Jeanne  d`Arc (också kallad Jungfrun av Orleàns), föddes 6. januari 1412 i Domrèmy i Lorraine. Hon dog på bål 30 maj 1431 i Rouen. Hon är Frankrikes nationalhelgon. Hennes minnesdag firas inom romersk – katolska kyrkan den 30. maj. Jeanne var en bondflicka. Hon hade ingen utbildning och hon kunde inte skriva och läsa. När hon var i tolvårsåldern började hon höra himmelska röster som uppmanade henne att rädda fosterlandet. hon saligförklarades 18. april 1909 i Notre-Dame de Paris av Pius X. Helgonförklarades 16. maj 1920 i Peterskyrkan i Rom av Benediktus XV. Hennes attribut är rustning, lans och svärd. Hon är skyddshelgon för Frankrike, fångar, soldater och martyrer. Läs mer om du vill på Wiki.

Idag var också en trevlig dag. Lunchfika på stan med en kompis. Hem och mera fika och prat med Gullvivan.

Nu åskar det och då ska man stänga datorn. I min urgamla dator slog åskan in och ALLT försvann.

God natt alla goa och glada, hörs imorgon. 😮  😀

En kommentar till “Tisdag 31. maj 2011”

  • Werner Jäger:

    Liebe Margarete.
    Merci für Deine Zeilen. Du schenkst mir Freude und mag sein auch ein mehr an Bildung.
    Der Jägermeister im Dorf zum schwarzen Bären, wo sich die Füchse gute
    Nacht sagen