Onsdag 25. maj 2011

GRATTIS  PÅ  FÖDELSEDAGEN  FELICIA &  REFIKA!

Vi har varit på Felicias kalas och det var roligt. Födelsedagstårta och kladdkaka smakade jättegott. Felicia i en skir finklänning var kvällens prinsessa. Många paket har hon fått och hon strålade som en sol.

Idag har Urban namnsdag. Urban I även kallad Urban den helige, var född i Rom, död 23 maj 230. Han var påve från 222 till sin död 230. Han är helgon i den katolska kyrkan. Hans högtidsdag är den 25. mars. Det fanns också en annan Urban som enligt legenden gömde sig bakom en vinstock, undan sina förföljare. ( han måtte ha varit liten och tunn …). Vinbönderna har valt honom till sitt skyddshelgon och firar honom 25 maj eftersom det är då som vinstockarna blommar.

det finns också en annan påve som har namnsdag idag, Gregorius VII. Han hette egentligen Hildebrand och var född 1020 i Toscana och dog 25. maj 1085 i Salerno. Han var påve från 22 april 1073 och blev helgon 1606. Det var han som förbjöd prästerna att gifta sig! (dumt påhitt som har fått hemska följder).

Men nu ska vi sova, god natt alla och sov gott! 😮

Kommenteringen är avstängd