Måndag 14. februari, Valentin, Alla hjärtans dag

Jag hoppas att alla hade en trevlig ”Alla Hjärtans Dag”.

Valentinus Leoni var född i Rom. Han var påve från ca. 27. augusti till ca. 6. oktober 827. Han inträdde i kyrkan när han var ung. Han lovordades för sin fromhet och höga moral. det finns många legender omkring Valentin, och det har också funnits ett antal Valentin vars historier väl har vävts samman.

Valentinsdagen är de förälskades dag. Man skickar kanske blommor eller kort med rim, chocklad eller praliner. Blomsteraffärerna gör strålande affärer. Några exempel på blommor och deras betydelse:

Tulpaner:   Trots att du är fin, är mitt hjärta inte din (ditt).  Påsklilja:   Varför plågar du mig.  Syrener:  Mitt kära hjärta jag frågar dig, älskar du nu bara mig? 😀   Lilja: Jag dyrkar dig och beundrar dig.  😀  Nog med romantik nu.

Idag var det tidig uppstigning, sjykgym. kl 8.oo.  12.oo var det Rotary, där vi fick ett föredrag om Swedish Lappland. Lite senare kom Flisan och hälsade på. Hon ritade hjärtan överallt eftersom det var alla hjärtans dag idag.

Sankt Valentin med sol tycker bonden är cool! 😀

God natt min kära familj och alla mina vänner. 😮

2 kommentarer till “Måndag 14. februari, Valentin, Alla hjärtans dag”

 • Astrid:

  Eine weiße Taube
  fliegt gerad´ zu Dir,
  in ihrem Schnabel
  ein kleines Stück Papier.
  Auf dem steht geschrieben
  von mir ganz allein,
  Dein Tag soll ein schöner
  ein herrlicher sein.
  Und setzt sich die Taube
  auf Deinem Balkon,
  dann schenk ihr ein Lächeln
  und sie fliegt davon.
  Sie fliegt zurück,
  zurück zu mir,
  im Schnabel kein Zettel
  aber in ihren Augen
  ein Lächeln von Dir
  und das tut gut glaube mir
  Liebe Grüße Astrid

 • eva:

  Trevlig alla hjärtans dag och ett gott fika! 🙂