Söndag 26. december, Annandagen, Staffan

Annandagen fanns det ju förr en massa att göra eftersom man inte fick göra nåt på juldagen. Man skulle också ut och vattna hästarna i norrgående vatten som ansågs särskilt kraftig. Annandagen gick stjärngossar omkring och sjöng staffansvisor och samlade in medel till kvällens lekstuga dit varken barn eller äldre hade tillträde.

Stefanus var en gång den förste martyren som blev stenad utanför Jerusalem. Han var Herodes tjänare och berättade att han sett Betlehems stjärna.

Idag på morgonen blev det Flisans trollerier igen, genast efter frukost. Sen kom mamman och vi fikade och trollerierna tog tillfälligt slut. Nu är det kväll och jag ska se på Marie-Antoinette på TV. (om jag kan hålla mig vaken) 😮

Annars God natt alla mina goa människor! 😀

2 kommentarer till “Söndag 26. december, Annandagen, Staffan”