Måndag, 8.november

Hemma igen efter en långhelg i Berlin. Det var helbra!! Våra vänner hämtade oss på flyget   ”Tegel”. Vi flyttade in i gårdshuset, härligt att ha ett litet hus för sig själv med alla bekvämligheter. efter uppackningen åkte vi iväg till en kinesrest. som heter ” Pagoden”. Pagoden består av tre våningar restaurang. Mycket god mat (man orkade inte äta upp allt). Bra service! När vi hade ätit färdig fick vi varma våta servetter att torka oss med. Hem till vännerna och en kopp thè och sen i säng.

Frukost hos vännerna kl. 9.00 varje morgon. Mycket prat och skratt och utdragen frukost med färska frallor och en massa gott. Sen gällde ” Ka De We” (Kaufhaus des Westens). Shopping och mycket tittshopping, så mycket saker det finns som man inte behöver. Lunch i en bar i varuhuset. Hem, fika, byta om och iväg till ” Friedrich Stadt Palast”, där dom har världens största teaterscen, inte ens Las Vegas hr så stort. Där såg vi en show som var helt outständing, så bra! hem, abendessen och i säng så vi skulle orka med nästa dag. 😀 😀

Efter den goda frukosten åkte vi iväg för att handla det sista och sen till varuhuset ”Lafayett”, har man inte varit där, har man inte varit i Berlin, he, he… 🙂 I deras ryska avdelning åt vi lunch, potatissoppa med havskräftor, det var gott! Sedan åkte vi till slott ”Charlottenburg”, ett litet lustslott, där kungligheter förr spelade spel, klädde ut sig, etc. Sedan till ett ”Gasthaus i en liten by med 250 själar där vi fick en fantastisk middag. Hem till thèet och sängen.

Sista dagen, packa efter frukost. Varje år säger maken, vi får kanske inte med oss allt!? Men varje år får vi med oss varenda pryl! 🙂 Sen for vi iväg till Potsdam, till ett ställe som heter Kronhof, mycket god lunch! Där finns också små butiker, där jag var bara tvungen att köpa en thèmugg med dekor från en sockerskål från 1745.  redan flitigt använt idag. Vännerna körde oss till flyget och den långa hemresan började. Klocka 23.45 var vi hemma. 😮 trööött!

Idag kl. 8.00 var det sjukgymnastik och det behövdes!! Sen var det handla mat och hem. Trött! Det blev inte gjort så mycket idag. 🙁

Har lagad potatissoppa med rostade pumpakärnor idag till lunch, det var gott! och det tog 20 minuter.

4 kommentarer till “Måndag, 8.november”

 • eva:

  ta en lång skön tupplur! 😀

 • Werner Jäger:

  Guten Abend
  Freut uns, dass Ihr es in Berlin gut gehabt habt. Dem Jäger ist es, so wie Euch auch nicht schlecht gegangen in dieser Stadt. Er kreiste 1966-1967 mit seinem Loyda Alexander den Kurfürstendamm auf und ab und hat dort also sein Unwesen getrieben Schlimm! Bald wäre er von dieser lumperten Metropole nicht mehr weggekommen. Skellefteå hat das Rennen vor Berlin gemacht.Gott sei Dank!

  Er lebt jetzt Dorf zum schwarzen Bären
  wo sich die Füchse gute Nacht sagen

 • Astrid:

  Da habt ihr eine schöne Zeit gehabt und viel erlebt.Erhole dich gut und lass es langsam angehen.
  Liebe Grüße aus Hildesheim
  Astrid

 • Skönt att ha er hemma igen,men det värmer att ni haft en underbar resa.
  nu ska vi hitta på nåt i veckan.Kram