Fredag 28.oktober 2010 Viola

Viola betyder viol på latin. I tysk almanacka heter dagen Narcissus. Inom grek. mytologin var Narcissus en vacker yngling som var son till flodguden Kefissos. Narcissus var så underbart vacker att alla som såg honom greps av kärlek, men problemet var att han avvisade varje kärlek. Även den unga flickan Ekos kärlek. Hon förtynade och bara hennes röst blev kvar. Narcissus blev dömd att förälska sig i sin egen spegelbild. Han förtynade inför den damm där han fick se sig själv och förvandlades till slut till en pingstlilja  som har fått hans namn: narcisser 😀

Idag är Felicia hos oss. Hon ville gå och lägga sig för hon var trött. Jag la mig på min säng, för jag var också trött efter en ganska sömnlös natt. Flisan bökade och for upp och ner i sängen. Jag sa: ska du inte ligga still och blunda? 😮  Felicia, : det går väl inte man måste vänta tills blundet kommer. Istället sjöng hon vampyrsången för mig som hon hade lärt sig på dagis:

Jag är en vanlig vampyr, jag suger blod tills jag spyr, min huggtand är vit och det ska den va, den suger blod som den ska, …. slurp  🙁

Nu är snart spöktimmen inne och det är bäst att jag går och lägger mig så jag inte träffar på nån vampyr.

God natt alla och sov gott! 😮

3 kommentarer till “Fredag 28.oktober 2010 Viola”