Torsdag 28. oktober

Om min resa till min hemstad Hildesheim berättade jag om för ett par veckor sen. Kyrkan som jag konfirmerades i heter ” Lambertikirche ”. Det finns en legend om den helige Lambertus som är skyddshelgon för församlingen. Lambertus var en from och ädel man, han var högutbildad  och på grund av sina kunskaper valdes han redan mycket ung till biskop av Maestricht. Han hade många avundsjuka och missunsamma fiender. Besviken och förbittrad drog han sig tillbaka till ett kloster. En natt när han steg upp för att be tappade han sin känga som föll med ett stort brak på golvet. Klostrets abott  som inte visste vem som hade förursakat oväsendet bestämde att han skulle gå till korset för att göra bot. Lydigt och skuldmedveten gick Lambertus oavsett sin biskopliga position, barfota endast iklädd en skjorta till korset för att be om förlåtelse. Efter en stund när abotten förstod vem han hade skickad till korset ropade han Lambertus tillbaka och bad honom om förlåtelse. Lambertus förlät honom och predikade om tålamod. Kängan, som var orsak till hela begivenheten blev ett igenkänningsmärke för den helige Lambertus och gjorde honom till skomakarnas skyddshelgon.

En kommentar till “Torsdag 28. oktober”

  • Das Beste mit Hildesheim ist der Ratskeller direkt am Marktplatz. Eine angenheme Atmosphäre, gutes Bier und einen richtigen Schweinebraten, da ist die Welt noch in Ordnung! Wenn wir auf der Autobahn sind dann kehren wir dort gerne ein

    Der Jägermeister im Dorf zum Schwarzen Bären